2018. december 11.

 

 

BEMUTATKOZÁS

Társaságunk, a SZIKRA Épületgépészeti Kft. 1991. januárjában alakult, 100%-ban magántőke bevonásával, korábban is az épületgépészeti kivitelezésekben együtt dolgozó kollégák alkalmazásával.

Az első években főként gázszerelési kivitelezésekkel foglalkoztunk, majd a gázprogram lelassulását érzékelve a kapacitás lekötése eltolódott a központi fűtés szerelések irányába. Kisebb arányban víz-csatorna szerelések is folyamatosak. Megrendelőink többségében az igényesebb rétegből kerültek ki, ezért folyamatosan meg kellett ismernünk az új tehnológiákat, alkalmazási lehetőségeket. Foglalkozunk munkáink során légtehnikával, klimatizálással, uszodatehnikával, szabályzási elektronikákkal is. Az utóbbi években – a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft-vel kötött szerződések alapján – visszatértünk a gázhoz. 2002 óta a háztartási fogyasztóknál, 2010 óta az ipari fogyasztóknál is végezzük a hitelesítési mérőcserét, 2007 óta a nem fizető fogyasztók kizárását-visszanyitását. 2012-ben pályázatot nyertünk, s azóta végezzük a gázmérők célzott ellenőrzését is. Társasházak megrendelésére számtalan épület gáz alap- és felszálló-vezetékének rekonstrukcióját végeztük el.

1991-től 2000-ig foglalkoztunk fűtőkészülékek szervízelésével is, azonban ezen tevékenységünk oly mértékben sok erőforrást igényelt, hogy a tevékenységünket átszerveztük másik gazdasági társaságba.
1994-ben egy tervező kollégánkkal elkezdtünk kidolgozni egy falfűtési rendszert, mely 1995-ben szabadalmi mintaoltalmat kapott. Társaságunk látja így el a MEDITHERM felületfűtési-hűtési rendszer terjesztését, komponenseinek gyártatását, értékesítését, kivitelezői díjmentes oktatását, garanciaviselését, fejlesztését. Folyamatos kiállítói voltunk a megrendezett AQUATHERM, CONSTRUMA, HUNGAROTHERM és egyéb szakmai kiállításoknak, ahol nagy érdeklődés tapasztaltunk rendszerünkre.
2003-ban felszereltük egyik gépkocsinkat egy – Magyarországon az egyetlen – olyan berendezéssel, amellyel a német PRODORAL gyár termékeivel fűtési-, gáz-, víz-, csatornavezetékeket bontás nélkül tudunk tömíteni, átmosni, kezelni.
2006 óta kizárólagos magyarországi képviselete vagyunk a német SBK gyárnak, így a műanyag osztó-gyűjtő szerelvények széles körben elérhetővé váltak. Az SBK osztó-gyűjtők közül a MULTIKOMPAKT fűtőköri osztó-gyűjtő család már korábban is, 1995-től megtalálható volt termékeink között.
2007-ben bevezettük – a FŐGÁZ-zal bevizsgáltattuk – a gáz alapvezetékek tömörtelenségét ideiglenesen tömítő mandzsettánkat, amellyel elkerülhető a társasházak azonnali kizárása, így tervezetten, programozottan lehet a rekonstrukciókat elvégezni.
Működésünk második esztendejétől ipari tanulókat képeztünk gyakorlati oktatásként, akik közül büszkélkedhettünk országos gyakorlati tanulmányi versenyt nyert kollégával is. Szerelőinket képeztetjük második, harmadik szakmájuk, mestervizsga megszerzéséért. A Magyarországon – kb. 5.500 – fényképes igazolvánnyal regisztrált gázszerelő közül 15 dolgozik nálunk.
1995-ben beköltözhettünk a saját tulajdonú, építésű irodaházunkba, melyet lassan – a bővítések ellenére is – kinövünk.
Fejlődésünk a büszkeségünk: Kisipari jelleggel és lehetőségekkel kezdtük tevékenységünket, ma tízenhárom-millió forintos törzstőkével, európai színvonalú irodákkal, raktárokkal, több millió forintos raktárkészlettel, modern eszközkészlettel, tizenöt tehergépkocsival állunk megrendelőink rendelkezésére.

Tevékenységi köreink:

Örülök, hogy alkalmam nyílt arra, hogy az általam vezetett SZIKRA Épületgépészeti Kft-t Önnek röviden bemutathattam, s köszönöm, hogy ennek elolvasásával megtisztelt:

Szigetvári Dénes


Copyright © 1996-2009 Szikra Épületgépészeti Kft. | Szerzői jogok | Céginformáció | Kapcsolat